Ons Textiel
Bij de inkoop van onze stoffen is een eerlijke productie voor mens en natuur een van de belangrijkste uitgangspunten. Gelukkig zien we dit steeds vaker terug bij gerenommeerde fabrikanten. Helaas is de textielbranche geen uitzondering op de wildgroei van certificaten, vignetten e.d. welke een positief imago moeten oproepen. Een certificaat wat hierop een uitzondering is en wat we steeds vaker tegen komen is het oeko-tex-certificaat.

 “oeko-tex-certificaat” (eco-tex)

De oeko-tex standard-100 is een testsysteem dat vooral let op schadelijke stoffen in textiel. Om aan de eisen te voldoen mogen de stoffen bijvoorbeeld geen schadelijke chemicaliën of pesticiden bevatten. Verfstoffen mogen niet kankerverwekkend of schadelijk zijn en er wordt getest op veiligheid. Dat laatste is met name belangrijk om te bepalen of de stoffen ook veilig zijn voor baby’s voor als er speeksel en dergelijke bij kan komen. De producten die dit symbool dragen zijn vervaardigd volgens de strenge oeko-tex (eco-tex) norm. De milieuvriendelijke en grondstof-zuinige productieprocessen staan onder voortdurende controle van onafhankelijke instituten.

Onze Inkten
Greenguard is een certificeringsprogramma van UL environment (underwriters laboratories). Het keurmerk wordt verleend door een onafhankelijke instantie: het greenguard environmental institute.

Scholen
De certificering hanteert extra strenge certificeringscriteria en houdt rekening met veiligheidsaspecten om te garanderen dat het gecertificeerde product veilig is voor binnen toepassingen in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

Herhaling
De certificeringsnormen leggen emissiecriteria op waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Na de eerste certificering zorgen verplichte test-, documentatie- en verificatieprocedures ervoor dat het product blijft voldoen aan de eisen.