Ga naar de inhoud

De Weg Terug

Home » De Weg Terug

In steeds meer sectoren groeit het bewustzijn dat ‘leveren’ meer is dan inkopen, bewerken en verkopen.

Wat hebben de troonswisseling in 2013, een congres met 50.000 deelnemers in de RAI, Vermeer in het Rijks en Beyoncé in The Sphere in Las Vegas met elkaar gemeen?
Voor de aankondiging, aankleding en promotie van dergelijke grote evenementen, zijn duizenden meters doek geprint. Geprint, gebruikt en afgedankt. Complexe productieketens, zoals die van de display- en signingindustrie, zijn niet makkelijk te verduurzamen. Toch nemen producenten en leveranciers steeds vaker de verantwoordelijkheid om verkochte materialen en producten terug te nemen en opnieuw geschikt te maken voor het productieproces. Om lineair processen om te zetten naar circulaire. In sommige sectoren is daar zelfs een wettelijke basis voor in de vorm van een UPV (Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid).

Voor de marketing- en reclamesector is er (nog) geen UPV. Toch zien we ook in deze, onze, industrie in toenemende mate initiatieven om tot een meer circulaire bedrijfsvoering te komen. En dan niet ieder voor zich, maar als samenwerkende partijen in de gehele keten. Ook PPS-Imaging B.V. wacht niet af, maar neemt zelf initiatieven om bij te dragen aan circulariteit. Dat doen we met 3 speerpunten:

  1. door de eigen bedrijfsvoering waar mogelijk actief te verduurzamen
  2. door duurzaamheid tot intrinsiek onderdeel van de eigen business te maken
  3. door samenwerkingen in de bedrijfsketen aan te gaan met gelijkgestemde partners

Zo werken we sinds 2023 mee aan het terugnemen van gebruikt textiel. Dit materiaal wordt via de importeur teruggeleverd aan de producent die het gebruikt om nieuw textiel van te maken. Met andere woorden: we organiseren De Weg Terug, samen met andere ketenpartijen. Van producenten tot en met eindgebruiker. Met De Weg Terug verminderen we de hoeveelheid textielafval en reduceren we de afhankelijkheid van niet-herbruikbare grondstoffen, zoals aardolie. De Weg Terug is een manier van volwaardig recyclen: textile to textile.

Lees wat PPS Imaging concreet nog meer doet op het gebied van duurzaamheid.